Систем за фиксација на заден цервикален имплант на 'рбетниот имплант

Краток опис:

Системот за задна фиксација на грлото на матката XC Medico е наменет да обезбеди стабилизација на цервикалниот 'рбет и да го промовира спојувањето на окципито-цервикалниот спој.Системот за задна фиксација на грлото на матката вклучува комплетен сет на импланти дизајнирани да ја подобрат фиксацијата на тилот и цервикалниот 'рбет и да го олеснат поврзувањето со сите задни системи за цервикална и спинална шипка на XC Medico.

Целиот систем вклучува: полиаксијален шраф за педикул, шипка од 3,5 мм, окципитална плоча, окципитални завртки, вкрстено поврзување, ламинарна кука, домино болт;


Детали за производот

Ознаки на производи

Системот за фиксација на задниот дел на грлото на матката нуди неколку опции за имплантација за подобрување на фиксацијата на тилот и намалување на отпечатокот на имплантот.

 

Предности на два вида окципитални плочи:

• Површина со мониста дизајнирана да го намали лизгањето во операцијата.

• Низок профил на плоча.

• Достапен за поддршка на XC Medico директни, градиентни или претходно свиткани прачки.

 

Системот за окципито-цервикална фузија XC Medico, во комбинација со системот за шипки со спинална завртка XC Medico, има за цел да обезбеди стабилизација за промовирање на спојување на цервикалниот 'рбет и окципито-цервикалниот спој (Occiput-Th3).И со Domino Bolt или шипка за градиент, лесно може да се поврзе со системот за завртки на 'рбетниот педикул.

Индикации:

1. Нестабилности на окципито-цервикалниот и горниот цервикален 'рбет: Ревматоиден артритис;Вродени аномалии;Посттрауматски состојби;Тумори и инфекции.

2. Нестабилности на долниот цервикален и горниот торакален 'рбет: посттрауматски состојби;Тумори;Јатрогени нестабилности по ламинектомија итн.

3. Дегенеративни и болни посттрауматски состојби во долниот дел на цервикалниот и горниот торакален 'рбет.

4. Предни фузии на грлото на матката кои бараат дополнителна задна стабилизација.

Име на производ

Спецификација

Полиаксијален педикален шраф

Φ3,5 * 12 mm / 14 mm / 16 mm / 18 mm / 20 mm / 22 mm / 24 mm / 26 mm / 28 mm / 30 mm

Φ4,0 * 12 mm / 14 mm / 16 mm / 18 mm / 20 mm / 22 mm / 24 mm / 26 mm / 28 mm / 30 mm

Шипка

Φ3,5 * 100 mm / 200 mm

Тилен плоча

(Тип на триаголник)

32 мм / 37 мм

Тилен плоча

(Директен тип)

4 дупки / 5 дупки / 6 дупки

Вкрстена врска

35 мм / 40 мм / 45 мм

Ламинарна кука

/

Тилен завртки

Φ4,0 * 10 мм / 12 мм / 14 мм / 16 мм

Домино Болт

3,5*5,5мм/ 3,5*6,0мм

2c12e763

products_about_us (1) products_about_us (2) products_about_us (3) products_about_us (4) products_about_us (5)


  • Претходно:
  • Следно:

  • Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја

    Поврзани производи