За нас

Кои сме ние

Changzhou XC Medico Technology Co., Ltd е филијала на XC Group Corporation.

Групацијата XC е основана во 2007 година со регистриран капитал од 23 милиони американски долари од г. Ронг.Сега XC Group има фабрики, лаборатории и болници, а XC Medico е филијала компанија одговорна за меѓународниот бизнис.

XC Medico и нашата фабрика се наоѓаат во градот Чангжу, провинцијата Џиангсу, Кина, која е основа на кинеската ортопедска индустрија, на површина од 5000 квадратни метри и вкупно 278 вработени, вклучувајќи 54 ергени, 9 магистри и 11 доктори на науки.

xcmedico

Што правиме

development

По 15 години истражување и развој, сега имаме 6 главни серии на ортопедски производи, како што се 'рбетниот систем, системот за испреплетени нокти, системот за заклучување на плочата, систем на основни инструменти и систем за медицински електрични алати.И ние сè уште продолжуваме да развиваме нови области како што се ветеринарни ортопедски производи.

Нашите сертификати

Имаме CE и ISO 13485 сертификати, FDA ќе се издаде за 2 месеци;12 сертификати за регистрација на производи од класа III и 2 сертификати за регистрација на производи од класа II;4 патенти за пронајдок и 30 патенти за корисни модели;три клинички проекти: универзален систем за заклучување на легура на титаниум;Тораколумбарен заден систем за завртки cocr-Mo;Систем за меѓутелесно фузија испрскан со титаниум.

Titanium-sprayed-interbody
Titanium-sprayed

Нашето производство

Нашата фабрика имавкупно 12 производни линии, 121 машини и опрема, кои се на Mazak, CITIZEN, HAAS, OMAX, Mitsubishi, Hexason и други меѓународни познати брендови.

XC Medico вработува повеќе од релевантни истражувачки институции на инженери, специјалисти и болници поврзани со меѓународни познати експерти и професори како консултант за развој на технологија и дизајн на компанијата, за да обезбеди безбедност, сигурност и практичност на производот.

Titanium

Приказна за XC Medico

sprayed

Мајката на основачот на нашата компанија г-дин Ронг е хирург.Уште од дете видел многу пациенти потопени во болка.Нивните солзи и офкање останаа во неговото сеќавање, што го натерало да има сон во детството да им помогне на повеќе пациенти и луѓе на кои им е потребна.

Во исто време, обожавањето и почитта кон лекарите го тера да прави јавна благосостојба секоја година за да поддржува повеќе лекари и пациенти во сиромашните области.

Со вербата на г-дин Ронг, XC medico секогаш ќе им помага на сите од перспектива на лекарите и пациентите.

微信图片_20220607101722