Нови производи – 5,5 мм системски завртки за рбетниот педикул, кафези за ѕиркање и плочи за заклучување со дистален радиус

Пристигнуваат нови производи!Неодамна, излегуваат нови производи: завртка со двојна нишка од 5,5 мм на 'рбетниот педикул, Кафези за цервикален PEEK, TLIF PEEK кафези и плочи за заклучување со дистален радиус.

Завртките за 'рбетниот педикул од 5,5 мм, како и завртките од 6,0 мм, имаат 4 типа: моноаксијален шраф, моноаксијален редуктор, полиаксијален шраф и полиаксијален редуктор за задоволување на различни потреби во хирургијата.И целиот наш систем од 5,5 мм се завртки со двојна нишка, за кортикални и сунѓерести коски.Освен тоа, вистинските завртки се во боја, различни бои кои означуваат различни дијаметри, што им помага на лекарите да ја изберат вистинската завртка за време на операцијата.

Новиот дизајн цервикален кафез PEEK и кафез TLIF PEEK:

n2
n3
n4

Нашите нови дизајнерски цервикални кафези PEEK имаат голем прозорец за графт за макс.волумен на графтот, радиографски маркери кои обезбедуваат визуелна повратна информација за правилно поставување и повеќе анатомски дизајн.

Нашиот нов кафез TLIF PEEK нуди голема површина за контакт за да се оптимизира поддршката на телото на пршлените и да се минимизира ризикот од слегнување;со голем прозорец за графт овозможува максимална биолошка површина за фузија;и неговата уникатна геометрија на шемата на забите може да обезбеди стабилност и да го минимизира потенцијалот за исфрлање.

Различна аголна мулти-аксијална плоча за заклучување со дистален радиус:

Анатомската форма се вклопува блиску до воларниот гребен со заоблени рабови за да се минимизира иритацијата на меките ткива;

Дупки за жица Киршнер за прелиминарна фиксација на плочата;

Издолжена LCP Combi дупка за позиционирање на плочата и прилагодување на должината на радиусот;

Две колони овозможуваат независно фино контурирање на радијалните и средните столбови;

Специфични отвори за завртки за фиксирање на фин радијален стилоид и потпора на лунатен аспект и дистален радиоулнарен зглоб;

LCP Combi дупките овозможуваат фиксирање на завртката за заклучување со фиксен агол со аголна стабилност во делот со навој или компресија со кортекс завртки во делот без навој.


Време на објавување: 27 април 2021 година