Систем PFNA за антиротација на проксималните феморални нокти

Краток опис:

XC Medico® PFNA System– Систем за антиротација на проксимални нокти на бедрената коска е интрамедуларен систем за нокти индициран за трохантерични фрактури, фрактури на вратот на бедрената коска, фрактури на феморалната оска и остеопоротични фрактури во проксималната бедрена коска.

Овој систем се состои од канулирани испреплетени клинци, канулирани сечила, канулирани крајни капачиња и завртки за заклучување.Завртката со спирален нож му обезбедува на сегментот на медијалната фрактура добра отпорност на колапс на варус и ротациона контрола и може да го намали отстранувањето на коските.Овие карактеристики го прават многу погоден за фиксација на остеопоротични фрактури.


Детали за производот

Ознаки на производи

1.Материјал: легура на титаниум (TC4).

2.Анатомски дизајн: За левата и десната бедрена коска.

3.Пресек: Круг.

4.Завртка на сечилото: 10,4mm завртка со спирален сечило.

5.Крајна капа: Крајна капа бесплатно, што одговара на дијаметарот на ноктите.

6.Завртка за заклучување: завртки за заклучување од 4,7 мм за стандардно заклучување.

7.Анатомски агол: 6° ML агол.

8. Канулиран дизајн: Интегриран дизајн со канулирани калапи за преоблечено или необработено вметнување, како и подобрување на цврстината и цврстината на ноктите.

9.Динамично заклучување: Отворот за заклучување на дисталниот крај овозможува статичко или динамично преплетување.

差异化 pfna
Име на производ РЕФ. Спецификација
PFNA N12 Краток нокти Ф9×180 mm/ 240 mm
Ф10×180 mm/ 240 mm
Ф11×180 mm/ 240 mm
Долг нокти Ф9×320 mm/ 340 mm/ 360 mm/ 380 mm/ 400 mm/ 420 mm L
Ф9×320 mm/ 340 mm/ 360 mm/ 380 mm/ 400 mm/ 420 mm R
Ф10 × 320 мм / 340 мм / 360 мм / 380 мм / 400 мм / 420 мм L
Ф10×320 mm/ 340 mm/ 360 mm/ 380 mm/ 400 mm/ 420 mm R
Ф11 × 320 мм / 340 мм / 360 мм / 380 мм / 400 мм / 420 мм L
Ф11×320 mm/ 340 mm/ 360 mm/ 380 mm/ 400 mm/ 420 mm R
Завртка на сечилото N13 Ф10,4×75 mm/ 80 mm/ 85 mm/ 90 mm/ 95 mm
Ф10,4×100 mm/ 105 mm/ 110 mm/ 115 mm/ 120 mm
Завртка за заклучување 4,7 мм N14 Ф4,7*26 mm/ 28 mm
Ф4,7*30 mm/ 32 mm/ 34 mm/ 36 mm/ 38 mm/
Ф4,7*40 mm/ 42 mm/ 44 mm/ 46 mm/ 48 mm/
Ф4,7*50 mm/ 52 mm/ 54 mm/ 56 mm/ 58 mm/
Ф4,7*60 mm/ 64 mm/ 68 mm/ 72 mm/ 76 mm/80 mm/ 84 mm

2c12e763

products_about_us (1) products_about_us (2) products_about_us (3) products_about_us (4) products_about_us (5)


  • Претходно:
  • Следно:

  • Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја

    Поврзани производи