ДИСТАЛНА ФИБУЛА ЗА ЗАКЛУЧУВАЧКА ТАБЛА

Краток опис:

Плочата за заклучување на дисталните фибули XC Medico® има две опции од титаниум и нерѓосувачки челик.

Оваа плоча за заклучување на дисталната фибула е најчесто анатомската плоча што ја користат хирурзите кога хируршки третираат фрактури на латералниот маллеол


Детали за производот

Ознаки на производи

Плочата за заклучување на дисталната фибула е контурирана за да одговара на природната анатомија на дисталната фибула што може ефикасно да го намали оштетувањето и иритацијата на мекото ткиво.

По намалувањето на фрактурата во операционата сала, плочата за заклучување на дисталната фибула е прикачена на надворешната површина на фибулата и се навртува на коската.Плочата помага да се одржи анатомското намалување на фрактурата за да му се овозможи на телото да ја залечи коската со текот на времето.Нивната конструкција со низок профил ја минимизира иритацијата на меките ткива, но е доволно силна за да ги стабилизира фрактурите.

Distal Fibular Locking Plate
dfg

Дисталната плочка за заклучување на фибулата е достапна од титаниумски материјал (TC4, чист титаниум).Главата на плочата за заклучување на дисталната фибула LCP има 4 отвори за заклучување со кружен навој, прифаќа завртка за заклучување од 3,5 mm и кортикални завртки.Дизајнот со низок профил ефикасно го намалува оштетувањето на меките ткива, промовира брзо обновување на коските.

Оската на плочата има опсег од 3-8 LCP дупки за задоволување на фиксација на скршена коска со различна должина, комбинираните дупки со дизајн за заклучување и компресија, можат да прифатат завртки за заклучување од 3,5 mm и 3,5 кортикални завртки.Дупката во вратилото помага при почетното позиционирање на плочата.

Фрактура на системот LCP:

1. Комбинираната дупка му овозможува на хирургот да избира помеѓу конвенционалните техники на обложување, техниките на заклучено обложување или комбинација од двете

2. Секцијата за дупки со навој за завртките за заклучување обезбедува можност за создавање конструкции со фиксен агол

3. Мазниот дел од отворот на единицата за динамичка компресија (DCU) за стандардни завртки овозможува оптоварување (компресија) и неутрални завртки

Име на производ:

Плоча за заклучување на дисталната фибула

Спецификација:

3 дупки Лево и десно

4 дупки лево и десно

5 дупки лево и десно

6 дупки лево и десно

7 дупки лево и десно

8 дупки Лево и десно

Материјал:

Чист титаниум (TC4)

Поврзани завртки:

Завртка за заклучување 3,5 мм / Кортикална завртка 3,5 мм

Завршена површина:

Оксидација/мелење за титаниум

Забелешка:

Достапна е приспособена услуга

Апликација:

фиксација на фрактура на дисталната фибула

jdhf

2c12e763

products_about_us (1) products_about_us (2) products_about_us (3) products_about_us (4) products_about_us (5)


  • Претходно:
  • Следно:

  • Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја

    Поврзани производи